Week van de Oefentherapie 2021

Van 1 t/m 5 november is het weer de Week van de Oefentherapie. Meerdere oefentherapeuten van ZO bieden in deze week één of meer van onderstaande acties aan. Er is gezamenlijk hard gewerkt aan het maken van blogs en filmpjes, deze worden gedeeld op praktijkwebsites en social media accounts.

Houdingcheck: Een goede houding is belangrijk voor een goede verdeling van de belasting over je gewrichten, banden en spieren. Met een goede houding kun je klachten voorkomen of verminderen. Bij de oefentherapeut kun je laten controleren of jouw houding goed is.

Loopanalyse: Ontspannen lopen is fijn en belangrijk voor zowel lichaam als geest, het zorgt voor een goede algehele conditie. Wanneer het lopen niet soepel gaat kan dit klachten geven en de conditie kan achteruitgaan. Bij de oefentherapeut kun je leren hoe je kunt zorgen dat je soepel blijft lopen of weer soepel gaat lopen. U kunt bij ons uw looppatroon laten analyseren.

Werkplekanalyse: De laatste tijd werken we steeds meer vanuit huis, jij ook? Dan weet je dat een goede werkplekinrichting belangrijk is. Heb je nu vragen over je eigen werkplek dan kun je daarmee terecht bij de oefentherapeut. De oefentherapeut kan samen met jou checken of je werkplekinrichting goed of minder goed is en kan je helpen met het aanbrengen van verbeteringen.

Ontspanningscheck: Bent u eigenlijk ontspannen? Of kunt u nog ontspannen? En wat heeft u daarvoor nodig? En bent u bij een oefentherapeut aan het juiste adres? In de ontspanningscheck lopen we kort door welke factoren er bij u meespelen in het wel of juist niet kunnen ontspannen, en hoort u wat wij voor u kunnen betekenen.

Slaap & kussencheck: aangeboden door slaapoefentherapeuten. Hoe ligt u eigenlijk in bed? En is dat wel goed voor u? Of kan er iets beter? En past uw kussen eigenlijk wel bij uw slaaphouding? In de slaap en kussencheck kijken we kort met u mee naar uw slaapgewoonten en hoe passend deze in uw geval zijn. We informeren u over het maatwerk dat wij kunnen leveren op het gebied van slaapproblemen en klachten die hiermee gepaard kunnen gaan.

Schrijfcheck: aangeboden door kinderoefentherapeuten. Wanneer het schrijven moeizaam gaat kan de kinderoefentherapeut helpen door het geven van oefeningen om de belangrijke voorwaarden bij het schrijven aan te leren. Meer weten over de pengreep, schrijfontwikkeling of de kinderoefentherapeut? Maak dan een afspraak voor een schrijfcheck.

Vind een deelnemende praktijk in uw buurt

Een overzicht van alle praktijken aangesloten bij de Zorggroep Oefentherapie ZHW. Klik op het icoon links in de grijze balk van de kaart om het overzicht te openen. Achter de naam van de therapeut vindt u de officiële specialisaties, onder de adresgegevens staat aanvullende praktijkinformatie. Wij zijn ons er van bewust dat de praktijkzoeker er op dit moment uit ligt. Er wordt hard gewerkt aan het reparatie en hopen op uw begrip.

Schuiven naar boven